Ustrzyki Dolne

Bieszczadzkie smaki / bez mięsne

Młoda cukinia

Cukinia - z niej naprawdę można zrobić świetny dodatek do takiego zestawu obiadowego i uwierzcie że danie jest bardzo smaczne. Do tego dania potrzebna jest nam szczególnie młoda cukinia, bez pestek o delikatnej i wręcz aksamitnej skórce.

Młoda cukinia
fot. Barbara Mrozek-Chrobak

Składniki:

Produkty: cukinia, cebula, pomidor - duży obrany, bazylia pieprzowa, bazylia najlepiej świeża, olej z pestek winogron oraz sól i pieprz kolorowy.

Wykonanie: Składniki podduszamy najlepiej na patelni teflonowej, mieszając drewnianą łyżką aż do momentu gdy wszystko nam fajnie połączy się i zmięknie. Gdy jest taka potrzeba możemy doprawić wg. smaku.
Gotowe podsmażone produkty gdzie góruje młoda cukinia, możemy serwować do wszelkiego typu makaronów, młodych ziemniaków, albo jak u mnie do kopytek.

Smacznego!

(więcej na FB/Kuchnia u Basi – smaki z tradycją i nie tylko)

Sposób przygotowania:

Autor przepisu: B.M.C.
Zapraszamy naszych czytelników do przesyłania nam swoich przepisów na adres redakcja@bieszczadzka24.pl ...