Cukinia - z niej naprawdę można zrobić świetny dodatek do takiego zestawu obiadowego i uwierzcie że danie jest bardzo smaczne. Do tego dania potrzebna jest nam szczególnie młoda cukinia, bez pestek o delikatnej i wręcz aksamitnej skórce.
Produkty: cukinia, cebula, pomidor - duży obrany, bazylia pieprzowa, bazylia najlepiej świeża, olej z pestek winogron oraz sól i pieprz kolorowy.
Wykonanie: Składniki podduszamy najlepiej na patelni teflonowej, mieszając drewnianą łyżką aż do momentu gdy wszystko nam fajnie połączy się i zmięknie. Gdy jest taka potrzeba możemy doprawić wg. smaku.
Gotowe podsmażone produkty gdzie góruje młoda cukinia, możemy serwować do wszelkiego typu makaronów, młodych ziemniaków, albo jak u mnie do kopytek.
Smacznego!
(więcej na FB/Kuchnia u Basi – smaki z tradycją i nie tylko)